Thursday, October 11, 2012

iPhone 5 Bersalut Emas Mula Dijual Di Dubai Pada Harga US$5000
Semenjak iPhone 5 dilancarkan dan mula dijual secara besar-besaran ke seluruh negara, pelbagai idea kreatif mula muncul dari pelbagai pihak untuk melariskan lagi penjualan telefon pintar ini secara mendadak..Idea yang dibawa adalah untuk memasarkan telefon iPhone 5 yang bersalut emas pada harga US$5000.

Telefon pintar iPhone 5 yang bersalut emas telah mula dijual di Dubai Mall semenjak, hari Khamis ini, lapor sebuah akhbar tempatan, 7 Days.

iPhone 5 mewah yang disaluti emas kuning 24 karat ini telah dikeluarkan oleh sebuah syarikat dari London, Gold & Co. pada hari Isnin yang lalu hanya selepas 72 jam iPhone 5 dipasarkan di Britain.

Model iPhone yang berwarna hitam dan bersalut emas kuning tersebut akan dijual pada harga US$4,628 manakala model iPhone yang berwarna putih dan bersalut emas kuning pula akan dijual pada harga US$5,036, lapor akhbar tersebut.

Setiap telefon tersebut akan dibuat khas dengan nombor individu dan hadir bersama dalam sebuah kotak kayu buatan tangan berserta sijil ketulenan.

Telefon tersebut telah pun dipamerkan di Collector’s Palace di Dubai Mall pada pukul 7.30 petang.

Selepas pelancaran itu, telefon berkenaan akan mula dijual oleh wakil pengedar sah yang berdaftar dengan syarikat Gold & Co. seperti syarikat Damas di Timur Tengah, Evolve Lifestyle Group di India dan pejabat G&C London di Hong Kong.
No comments:

Post a Comment